Hvad er Vipassana-meditation?

Vipassana er en enkel og praktisk meditationsteknik som bygger på selviagttagelse. Buddha opdagede teknikken og underviste i den for mere end 2500 år siden, og det er en af verdens ældste meditationsteknikker. Vipassana kan beskrives som en rensningsproces, der gør at spændinger løsner sig op på det dybeste plan, hvilket fører til ægte fred og harmoni.

 

Hvordan kan man lære det?

For at lære Vipassana skal man tage et 10-dages kursus under ledelse af kvalificerede lærere. Det er ikke nødvendigt at have nogen tidligere erfaring med meditation. Inden man ansøger om at komme på et kursus er det nødvendigt at læse kursusforskrifterne omhyggeligt.

 

Hvor kan man lære det?

Der afholdes jævnligt kurser på det nordiske Vipassana-center i Sverige, Dhamma Sobhana. Kurserne er på svensk / engelsk, men der findes mulighed for at også lytte til det på dansk. To gange om året afholdes der desuden kurser på engelsk / dansk.  
Der afholdes også kurser i en del andre europæiske lande og rundt omkring i verden. Mere information om kurser i andre lande kan findes på www.dhamma.org.
Se oversigten over kurser i Danmark, og ansøg om at deltage i et kursus her.
 

Kursusfinansiering

Der tages ikke nogen betaling for kurserne, ikke en gang for kost og logi. Alle udgifter dækkes af donationer fra elever, der har fuldført et kursus, oplevet de gode resultater og ønsker at give andre en mulighed for at opleve det samme. Hverken læreren, assistentlærerne eller dem der hjælper til på centret får nogen form for betaling.